Conext Gateway not showing battery temp data in Battery Summary graph.

I just updated the firmware to 1.08 and the release notes say the fix is included for this problem. Not so. Temp data is numerically displayed under XW+ Device section in Fahrenheit, but Battery Summary graph has a Celsius scale from -278 to -268 with no data displayed. This is the same as the 1.04 firmware that I upgraded from. Another thing that's weird is trying to link Gateway to Insight. URN number does not match the serial number but it does match the MAC ID. Anyone know of workarounds for these issues? Thanks.
Tagged:

Comments

  • Dave AngeliniDave Angelini Solar Expert Posts: 5,809 ✭✭✭✭✭
    You should report this, link below. Insight is working fine. You followed the quickstart right?

     I have not noticed this but firmware can cause unintended issues. Also, all firmware devices need to be current. Good Luck!
    https://solar.schneider-electric.com/netsuite/ 
    "we go where power lines don't" Sierra Mountains near Mariposa/Yosemite CA
     http://members.sti.net/offgridsolar/
    E-mail [email protected]

  • ZimInSeattleZimInSeattle Registered Users Posts: 10 ✭✭
    I have contacted Schneider. Waiting for response. Thanks.
  • MwakaMwaka Registered Users Posts: 2
    Same issue here. BTS connected to a conextSW 2524 and another to an MPPT 60 showing respective temperature on device information screen, but no temperature on the battery icon on the dashboard screen. Also no temperature tracing on the battery summary graph.
  • mcgivormcgivor Solar Expert Posts: 3,730 ✭✭✭✭✭✭
    Mwaka said:
    Same issue here. BTS connected to a conextSW 2524 and another to an MPPT 60 showing respective temperature on device information screen, but no temperature on the battery icon on the dashboard screen. Also no temperature tracing on the battery summary graph.
    Probably unrelated but it's recommended to use a single BTS as the information is shared across Xanbus.
    1500W, 6× Schutten 250W Poly panels , Schneider MPPT 60 150 CC, Schneider SW 2524 inverter, 400Ah LFP 24V nominal battery with Battery Bodyguard BMS 
    Second system 1890W  3 × 300W No name brand poly, 3×330 Sunsolar Poly panels, Morningstar TS 60 PWM controller, no name 2000W inverter 400Ah LFP 24V nominal battery with Daly BMS, used for water pumping and day time air conditioning.  
    5Kw Yanmar clone single cylinder air cooled diesel generator for rare emergency charging and welding.
  • Dave AngeliniDave Angelini Solar Expert Posts: 5,809 ✭✭✭✭✭
    You need to tell them. I certainly do not have time to do this for you unless you want to give me $500?

    https://solar.schneider-electric.com/netsuite/

     Good Luck!
    "we go where power lines don't" Sierra Mountains near Mariposa/Yosemite CA
     http://members.sti.net/offgridsolar/
    E-mail [email protected]

  • MwakaMwaka Registered Users Posts: 2
    mcgivor said:
    Mwaka said:
    Same issue here. BTS connected to a conextSW 2524 and another to an MPPT 60 showing respective temperature on device information screen, but no temperature on the battery icon on the dashboard screen. Also no temperature tracing on the battery summary graph.
    Probably unrelated but it's recommended to use a single BTS as the information is shared across Xanbus.
    ML201711 Conext MPPT 80-600 Owners Guide page 22, first paragraph, "...Only one BTS is required per battery bank. If there are multiple battery banks and more than one BTS is used within the system, then the highest reported temperature will be used as the battery temperature for the temperature compensation value of the battery charge algorithm."

    You were saying?
Sign In or Register to comment.