Inverter 458 COMBI & Link 1000 Monitor

Jim45DJim45D ✭✭Solar Expert Posts: 102 ✭✭
I sincerely hope that someone can help with this problem. I have a Heart Interface, Freedom 458 Series Combi; inverter & charger. In addition I have the Heart Interface Link 1000 installed in my Motorhome. The initial problem was caused by the mechanic working on, and installing a new carburator. He didn't change the selector switch from house to start, and left the starter, alternator switch set to house battery. The link 1000 immediately went into an E01 code, meaning, ultimately to check all charging sources. It was the alternator putting an extra charge in during solar operation...I think, or it was because the mechanic was still in house mode to start the motorhome. At any rate: everything is LOCKED!!!! The link 1000 is in the accept charge mode (lite on) Ahr showing on the display, all batteries fully charged, A/C In. I have tried different settings, however nothing moves on the display panel. I have disconnected A/C shore power, still the same. What can I do now?:blush: The Ahr display shows 0.00 amp hrs. How do I reset this?:blush:

Comments

  • mike95490mike95490 ✭✭✭✭✭ Solar Expert Posts: 8,416 ✭✭✭✭✭
    Re: Inverter 458 COMBI & Link 1000 Monitor

    Try disconnecting all power & batteries for 10 minutes. That may reset things
    Powerfab top of pole PV mount | Listeroid 6/1 w/st5 gen head | XW6048 inverter/chgr | Iota 48V/15A charger | Morningstar 60A MPPT | 48V, 800A NiFe Battery (in series)| 15, Evergreen 205w "12V" PV array on pole | Midnight ePanel | Grundfos 10 SO5-9 with 3 wire Franklin Electric motor (1/2hp 240V 1ph ) on a timer for 3 hr noontime run - Runs off PV ||
    || Midnight Classic 200 | 10, Evergreen 200w in a 160VOC array ||
    || VEC1093 12V Charger | Maha C401 aa/aaa Charger | SureSine | Sunsaver MPPT 15A

    solar: http://tinyurl.com/LMR-Solar
    gen: http://tinyurl.com/LMR-Lister ,

  • Blackcherry04Blackcherry04 ✭✭✭ Solar Expert Posts: 2,490 ✭✭✭
    Re: Inverter 458 COMBI & Link 1000 Monitor

    Mike has it right, The Link should have 2 fused in line leads coming into it, they should be somewhere close to the shunt. Pull the fuses and let it power down and reset.

    There could be a possibility that the link is being powered from the coaches wiring system, so you may have to trace the wires.
  • Jim45DJim45D ✭✭ Solar Expert Posts: 102 ✭✭
    Re: Inverter 458 COMBI & Link 1000 Monitor

    A happy belated thanks to you and Mike. The Link 1000, and 458 Combi Inverter are working fine now. I didn't pull the fuses, which are there next to the shunt. However, I did disconnect the phone cable going to the Inverter, the Pos side of the batt., and the A/C for approximately 5 minutes. I will now install a separate starting batt, and get the wiring completely out of the house (Solar) configuration. Thanks again.:D
Sign In or Register to comment.