Does anyone have a manual or copy of for an old Heliotrope CC-30?

shoeboxshoebox Registered Users Posts: 1
I've set it up again after years in storage and am getting a negative amp reading as well as no "charging" light.
2 AGM in parallel, one 53-watt panel.  Seems wired correctly, as panel and battery voltage looks correct.  Help?

Comments

  • PhotowhitPhotowhit Solar Expert Posts: 4,276 ✭✭✭✭
    I think that is circa 1988, I've read that the Heliotrope cc-60 was solid state, but I would guess it has a mechanical relay with contacts that would need to be filed. I think I had to do that to my old SCC IV circa about 1990. Mine were similar to car points (if you are old enough to have filed those). As I recall (from my feeble memory) they were in a clear plastic box, it just had some small tabs through it that were bent over to hold it down. 
    Home system 4000 watt (Evergreen) array standing, with 2 Midnite Classic Lites,  Midnite E-panel, Prosine 1800 and Exeltech 1100, ForkLift battery. Off grid for @13 of last 14 years. 1000 watts being added to current CC, @2700 watts to be added with an additional CC.
  • mike95490mike95490 Solar Expert Posts: 7,307 ✭✭✭✭
    Don't use a file on contacts, if a strip of plain paper does not clean them up, try the abrasive striker strip from a matchbook.
    The fancy plating on the contacts will be destroyed with a file.
    Powerfab top of pole PV mount | Listeroid 6/1 w/st5 gen head | XW6048 inverter/chgr | Iota 48V/15A charger | Morningstar 60A MPPT | 48V, 800A NiFe Battery (in series)| 15, Evergreen 205w "12V" PV array on pole | Midnight ePanel | Grundfos 10 SO5-9 with 3 wire Franklin Electric motor (1/2hp 240V 1ph ) on a timer for 3 hr noontime run - Runs off PV ||
    || Midnight Classic 200 | 10, Evergreen 200w in a 160VOC array ||
    || VEC1093 12V Charger | Maha C401 aa/aaa Charger | SureSine | Sunsaver MPPT 15A

    solar: http://tinyurl.com/LMR-Solar
    gen: http://tinyurl.com/LMR-Lister ,

Sign In or Register to comment.